Ontstoken oorlellen: hoe voorkomen en wat kan je ertegen doen?
Hoe kan je een ontstoken oorlel voorkomen?
Het belangrijkste is uiteraard voorkomen dat je een ontsteking of allergische reactie krijgt aan één van je oren. De ene vrouw is hier al gevoeliger aan dan de andere, maar zoals je hierboven ziet, krijgen meer dan 3 op 4 vrouwen hier ooit wel eens mee te maken, dus zeker geen reden om je hier zorgen over te maken, het gaat hier ten slotte meestal slechts over een lichte ontsteking. Maar waar kan je dan op letten om te voorkomen dat je oorlel ontsteekt?
Steriel gaatjes schieten
Het begint bij het schieten van een (nieuw) gaatje. Het is superbelangrijk dat diegene die het gaatje schiet steriel materiaal gebruikt. Tegenwoordig gebruikt men meestal wel chirurgisch en hypoallergeen materiaal om het gaatje te schieten, maar zorg er zeker voor dat je dit op voorhand vraagt. Nu, zelfs met het gebruik van steriel materiaal kan het nog steeds voorkomen dat je oorlel ontsteekt, het blijft tenslotte een open wonde. De oorlel verzorgen met de juiste producten is dan ook nodig. Contacteer hiervoor zeker je huisarts of vraag het na in de apotheek.
Ontsmet regelmatig je oorbellen
Je oor regelmatig ontsmetten met alcohol helpt om ontstekingen te voorkomen, maar kan ook dienen als behandeling om de pijn, roodheid of ontsteking sneller te doen genezen. Ook je oorbellen regelmatig ontsmetten met alcohol is aangeraden.
Kies nikkelvrije oorbellen
Goedkopere oorbellen bestaan vaak uit nikkel of een deel uit nikkel. Nikkel staat ervoor gekend om de oorzaak te zijn van ontstoken oorlellen. Bij Petit Bonbon gebruiken we daarom dan ook nooit nikkel bij het maken van onze oorbellen. Bekijk hier alle nikkelvrije oorbellen
Soms ligt het ook aan de slotjes
Een minder voorkomende oorzaak van ontstoken oorlellen zijn de slotjes van de oorbellen. Vaak wordt er enkel gedacht aan het pinnetje en de oorbel zelf, maar ook het slotje kan zorgen voor irritatie en de oorzaak zijn van de ontsteking. Petit Bonbon kiest meestal voor iets grotere plastic slotjes (je krijgt gratis een extra paartje bij elke bestelling) omdat we uit ervaring weten dat deze voor minder ontsteking zorgen, maar ook omdat de oorbellen hierdoor rechter aan het oor hangen.
Wat kan je doen tegen een ontstoken oorlel? Of hoe behandel je een ontstoken oorlel?
Heb je toch een ontstoken oorlel, dan kan je dit best enkele dagen ontsmetten met ontsmettende alcohol. Draag gedurende deze behandeling ook enkele dagen geen oorbellen, maar laat de oorlel vrij zodat ze goed kan genezen. Normaal zal de ontsteking na enkele dagen terug weggaan. Is dit niet het geval, of wordt de ontsteking erger, raadpleeg dan zeker je huisarts.
Hoe probeert Petit Bonbon ontstoken oorlellen te voorkomen?
Helemaal uitsluiten dat je geen ontstoken oorlellen krijgt, kunnen we helaas niet. Maar, toch zijn er enkele belangrijke maatregelen die wij treffen. Beter voorkomen, dan genezen denken we dan.
Kwaliteitsvol materiaal
Alles begint bij de keuze van het juiste materiaal en de juiste leveranciers. Zo is de manier waarop de stekertjes bijvoorbeeld verguld zijn van belang. Bij goedkopere oorbellen/ leveranciers ligt er slechts een dun laagje goud of zilver op de oorstekers. Bij goedkopere oorbellen zul je zien dat dit laagje er sneller afgaat en dus ook sneller voor ontstekingen kan zorgen. Hoe snel het laagje eraf gaat, ligt vaak ook aan hoe je jouw oorbellen opbergt of bewaart. Lees zeker ook even ons advies i.v.m. het bewaren van jouw oorbellen.
Lichte oorbellen
Ook het gewicht speelt een belangrijke rol in het al dan niet krijgen van een ontsteking. Hoe zwaarder de oorbellen, hoe meer je de oorbellen voelt hangen, en hoe meer je jouw oorbellen zal aanraken om ze bijvoorbeeld wat beter te hangen. Door het constant ‘gespeel’ met je oorbel ontstaat er wrijving, waardoor er een hogere kans is op ontstekingen. Kies dus steeds voor lichte oorbellen. Hoe we dit aanpakken bij Petit Bonbon, lees je hier: Lichte handgemaakte statement oorbellen van Petit Bonbon.
Ook nood aan comfortabele lichte oorbellen waar je complimentjes mee scoort?
>> SHOP NU
Hoe onze klanten denken over Petit Bonbon oorbellen:
* Dr. van Marwijk: Oorlelontsteking, boek: Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.